Asociatia M.A.M.E.

Astazi, in Calendarul Ortodox Roman

Ajutati-l pe Robert


       Robert, este un baietel de 9 luni care are mare nevoie de un transplant hepatic. Costul acestui transplant ajunge la suma de 100.000 de euro. Datorita faptului ca s-a nascut cu o malformatie a cailor biliare in aceste 9 luni de zile de cand s-a nascut, a trecut prin 2 operatii, 3 anestezii generale si dureri care cu greu le poate suporta chiar si un adult.
       La varsta de 11 saptamani, parintii au mers cu Robert in Anglia, unde i s-a facut prima operatie. Englezii au recomandat un lapte praf special, care costă 400 de lei / cutia si ajunge doar pentru trei zile. Lunar, parintii trebuie sa cheltuiasca aproximativ 1.000 de euro numai pentru hrana lui Robert. Ultimele cutii le-au primit donatie din partea unui medic de la un spital din Bucuresti. "Ne descurcam foarte greu si cu hrana lui Robert. Acest lapte praf este special si datorita lui Robert a crescut si a luat in greutate, avand in vedere boala de care sufera", a spus Oana Andronic. Interventia chirurgicală si spitalizarea s-au ridicat la suma de 9.000 de lire (45.000 de lei), bani pe care familia nu i-a avut, asa că, după ce au revenit în tară, în căsuta lor postală au început a găsi facturi, somatii de plată si amenintări pentru acesti bani datorati statului englez. "In Anglia a fost operat pentru eliminarea cailor biliare si a vezicii biliare. Medicii de acolo ne-au spus ca daca aceasta operatie era facuta mai devreme, Robert nu ar mai fi avut nevoie de transplant. Noi nu am stiut. Dupa operatie baietelul s-a simtit bine. Acum suntem datori si catre statul englez. Noi nu am platit nici operatia, nici analizele, nici investigatiile. Am primit acasa doua somatii de plata, una de 4.000 lire si cealalta de 5.000 lire si am fost atentionati ca nu vom mai fi primiti a doua oara. Abia reusim sa ne descurcam cu hrana lui Robert, de unde sa platim acum datoria statului englez?", a afirmat Oana Andronic.
       Aceasta malformatie a cailor biliare, datorita faptului ca nu a fost tratata la timp, a dus la ciroza hepatica. De aceea, Robert Andrei Andronic are mare nevoie de un transplant hepatic in Belgia. Va rog sa il ajutati! 

Puteti face donatii la urmatoarele conturi BRD:
 

Cont EURO : RO64BRDE240SV70631172400

Cont RON : RO87BRDE240SV70549232400

Cont USD : RO16BRDE240SV70632132400

BRD, agentia Poitiers, Iasi

Titular: Andronic Robert



In continuare va prezentam marturia, si in acelasi timp, rugamintea mamei lui Robert:

       “Banii nu aduc fericirea” spune o vorba batraneasca. Insa in cazul nostru nu doar fericirea, ci chiar viata unui copil depinde de o suma uriasa de bani. Ingerasul nostru, Robert, este cel care are nevoie de un transplant hepatic. Este cel care lupta pentru a ramane alaturi de noi, cel care in 9 luni de zile de cand s-a nascut, a trecut prin doua operatii, trei anestezii generale si dureri care cu greu le poate suporta chiar si un adult. Acest bebe minunat s-a nascut cu o malformatie a cailor biliare care in timp a dus la ciroza hepatica. 

Povestea mea...
        Nu a fost nimic planuit dar cand mami si tati au aflat despre mine s-au bucurat enorm. Nu i-am facut nici o problema mamei in cele 9 luni pe care le-am petrecut in burtica. Ea a fost foarte grijulie si mi-a facut lunar pozici la doctor. Totul parea sa fie in regula iar nerabdarea de a ma tine in brate era din ce in ce mai mare. M-am lasat putin asteptat dar la 41 de saptamani pe 11 martie 2010 am vanit eu...Robert-Andrei. 
      Eram un grasun ochios de 3,900 kg si cu o lungime de 54 cm.Toata lumea era fericita si ardea de nerabdare sa ma cunoasca. Dar din pacate foarte putini au fost cei care m-au vazut pentru ca de la maternitate am plecat direct la spitalul de copii. Eram bolnavior... Am suferit mult, m-a durut tare iar acum inca imi mai amintesc si tresar prin somn. Dar o sa o las pe mami sa va povesteasca mai multe...ea stie mai bine. 
        In a doua zi de viata Robert a facut icter. Analizele efectuate au aratat o bilirubina totala de 8,3 mg/dl, in conditiile in care acestea ar trebui sa fie maxim 1 mg/dl. Acest lucru i-a determinat pe medicii din maternitate sa ne tranfere la Spitalul pentru copii "Sf.Maria" Iasi pentru mai multe investigatii. Pe parcursul internarii starea micutului s-a agravat, cu accentuarea icterului si cu apritia a doua episoade izolate de convulsii hipotonice asociate cu apnee (absenta respiratiei urmata de stare de iconstienta, fara a reactiona la nici un stimul) in toata aceasta perioada i s-au facut nenumarate analize si teste, fara a i se pune un diagnostic concret. 
       Sufeream si plangeam impreuna cu el pentru orice intepatura de ac, astfel incat dupa ce aproape fiecare vena din corpul lui firav fusese folosita, in cea de-a treia saptamana medicii au fost nevoiti sa intervina chirurgical pentru montarea unui cateter prin denudare venoasa. Intr-un final diagnosticul a fost crunt: atrezie de cai biliare
       Pasul urmator a fost programarea pentru operatia de corectie Kasai. Din pricina varstei si a gradului avansat de boala medicii erau sceptici cu privire la sansele lui de viata din cauza complicatilor ce puteau surveni in urma anesteziei generale.
       Astfel, cand avea mai putin de 6 saptamani, micutul viteaz lupta pe masa de operatie pentru viata sa, in timp ce pe holurile spitalului o armata de sustinatori astepta si se ruga ca operatia sa decurga normal si ca viata lui Robert sa fie din ce mai buna. In timpul operatiei s-a practicat colangiografie si biopsie hepatica. Colangiografia a relevat prezenta cailor biliare extrahepatice normale. Din acest motiv operatia s-a incheiat mult mai repede decat ne asteptam.
       "Nu are atrezie de cai biliare" ne-a spus medicul chirurg la iesirea din sala, insa diagnosticul ce avea sa i se puna o saptamana mai tarziu in urma biopsiei a fost terifiant: fibroza hepatica congenitala.
       Ni s-a spus ca micutul nostru ingeras nu mai avea nici o sansa. Are nevoie urgenta de transplant hepatic, dar in Romania nu este posibil din cauza varstei foarte mici. Starea micutului era din ce in ce mai rea, doctorii nu faceau decat sa ne descurajeze, iar noi ne simteam neputinciosi. Au fost cele mai grele clipe din viata noastra, eram sfasiati de durere iar gandul ca l-am putea pierde in orice moment ne macina sufletul si mintea.
       In noaptea de 30 aprilie plecam spre Bucuresti la Institutul Clinic Fundeni. Tineam in brate un trupusor galben-verzui, obosit si slabit din cauza unei boli ingrozitoare si a unei operatii facute in zadar. Ce vina avea el? De ce trebuie sa sufere un suflet nevinovat? Doar Dumnezeu stie de ce a ales asa. 
       Dupa alte 3 saptamani pierdute inutil, fara sa primim un raspuns in ceea e priveste transplantul, cu ultimele forte am hotarat sa cerem parere medicilor englezi. Nu stiam cum va suporta Robert un zbor de aproape 4 ore, dar era ultima noastra speranta. Insa dragul nostru avea mult mai multa putere si dorinta de a trai decat putea crede oricine. Am ajuns cu bine la King`s College Hospital in Londra.
       Dupa o saptamana de investigatii(analize, ecografie abdominala si recitirea lamelor de la biopsia facuta in Iasi) nu ne-a venit sa credem cand medicii ne-au spus ca fara nici o indoiala Robert are atrezie de cai biliare. Am mers pe mana lor astfel incat pe 31 mai bebelusul a intrat din nou intr-o operatie ce a durat 5 ore, de data asta practicandu-se metoda Kasai. Operatia a fost un succes temporar. Dupa mai putin de 2 saptamani Robert nu mai era deloc galben, arata si se comporta ca un copil normal.
       I s-a recomandat o formula de lapte speciala pt copiii cu probleme hepatice, lapte pe care el nu l-a acceptat, motiv pentru care i s-a montat o sonda naso-gastrica. Mai mult de o luna de zile mare parte din alimentatie i-am administrat-o cu seringa pe tubulet. Dar din fericire, pana la urma s-a obisnuit cu gustul noului laptic, datorita caruia micutul s-a dezvoltat si a luat in greutate la fel ca orice copil de varsta lui. Din cauza inteparii repetate, venele lui Robert au devenit inutilizabile, astfel incat pe langa tubul de alimentatie i-a fost montat si un cateter venos central care poate fi utilizat o perioada mai lunga de timp. 
       Am fost avertizati de complicatiile ce pot aparea post-operator, printre care si colangita (o inflamatie a cailor biliare intrahepatice), care nu a intarziat sa apara. Pana in prezent el a avut 4 episoade de colangita dintre care doua in Anglia, tratate cu antibiotic intravenos. La inceputul lunii august ne-am intors acasa. Dupa o luna de zile in care starea lui Robert a fost exceptionala, problemele au revenit. 
       Temperatura ridicata (mereu peste 39 grade ajunsa chiar si la 41 grade) ne trimite de urgenta la spital. Analizele, antibioticele intravenoase si perfuziile sunt cele care ne obliga sa ne petrecem cea mai mare parte din timp in saloanele spitalului. Este evident ca starea micutului este din ce in ce mai proasta, iar fibro-scanul facut in luna noiembrie ne-a confirmat faptul ca ficatelul lui este foarte bolnav, avand fibroza de gradul 4, ceea ce inseamna CIROZA HEPATICA. Singura lui sansa este transplantul de ficat.
       Dupa statisticile medicilor englezi, o treime din copiii cu atrezie de cai biliare extrahepatice pot avea o viata normala fara a fi necesar transplantul. Dar tot ei ne-au spus ca operatia de corectie (Kasai) ar trebui sa fie facuta in primele 8 saptamani de viata pentru a avea reusita. Din pacate, insa Robert avea aproape 12 saptamani cand au intervenit ei lucru care a facut ca boala sa evolueze si sa avanseze pana la ciroza intr-un timp atat de scurt.
        Nu ne putem imagina viata fara zambetul lui poznas si fara ochisorii mari, luminosi si plini de viata. Ne bucuram si pretuim fiecare moment in care Robert este bine, zambim si traim doar pentru el. Viata lui Robert depinde de 100.000 euro , bani care sunt necesari pentru operatie de transplant in Belgia. 
       Voi, oameni cu inima mare, ati salvat atatea suflete, ati redat vieti cand nimeni nu credea ca se mai poate...si noi avem speranta si credinta ca datorita voua va ramane un ingeras aici, pe Pamant, alaturi de cei care il iubesc atat de mult. Va multumim! VREAU SI EU SA CRESC MARE!!!


Mai multe detalii despre cum il puteti ajuta pe Robert, date de contact, acte medicale, si poze recente cu Robert, pe site-ul lui Robert: http://helprobert.eu/.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu